"Ga je de stress weg-eten?
Of
wil je er anders mee leren omgaan?

"

Meer weten?
  • Ontbijt elke dag!

  • Ontbijt voor de beste start!

  • Ontbijt als je wilt afvallen!

  • Ontbijt om op gewicht te blijven!


Voedingscentrum lanceert nieuwe App.

Het Voedingscentrum lanceert de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app. Daarmee scan, zoek en vergelijk je producten. Je hoeft geen kleine lettertjes meer op het etiket te ontcijferen en kunt in één oogopslag zien wat een gezondere keuze is.

Hoe helpt de app?

De app helpt je bij het lezen van etiketten op voedingsmiddelen. Onderzoek laat namelijk zien dat het lezen van etiketten kan bijdragen aan een gezonder eetpatroon. In de supermarkt of aan de ontbijttafel kun je met je mobiel heel snel en simpel zien of een product de juiste keuze is voor jou.

Hoe werkt het?

In de app krijg je de voedingswaarden en ingrediënten te zien wanneer je de streepjescode van een product scant. Wil jij bijvoorbeeld extra letten op calorieën, verzadigd vet, koolhydraten, suiker, vezels of zout? Je kunt dit aangeven in de app. Wanneer je een product scant, zoekt of vergelijkt, dan komen de voedingswaarden die jij belangrijk vindt bovenaan te staan. Standaard zie je of een product past in de Schijf van Vijf of niet. Bij producten die niet in de Schijf van Vijf staan krijg je gezondere alternatieven te zien of krijg je een handige tip, bijvoorbeeld een link naar een gezonder recept.

Ook BGN-gewichtsconsulenten werkten mee

De eerste versie van de app werd uitgebreid getest door consumenten en professionals. Ook een aantal (collega)BGN-gewichtsconsulenten deed mee aan het onderzoek dat door de Hogeschool Utrecht werd uitgevoerd. Aan hen werd gevraagd in hoeverre de app bruikbaar is in de begeleiding van cliënten.

Download de app

Meer informatie, een uitlegvideo en linkjes naar de appstores vind je op de website van het Voedingscentrum.

Alice, Voeding&Gewichtscoaching is aangesloten bij de BGN-gewichtsconsulenten.
 

Geïnteresseerd?

Bel gerust voor meer informatie, kennismaking of een afspraak
tel.
 
0318 - 50 20 10
of laat even een berichtje achter.

Klik hier voor het contactformulier.