"Wanneer je bewust kiest wat je eet, hoef je nooit meer op dieet."

zoek je ook naar een blijvende oplossing? klik hier ....
  • Eet lekker gevarieerd

  • Maak bewegen leuk

  • Let op transvet en verzadigd vet

  • Eet voldoende groente en fruit


Hoe wordt havermout gemaakt? En waarom is het eigenlijk gezond?

De zaden van de haverplant worden gepeld om ze geschikt te maken voor consumptie. Havermout of havervlokken zijn korrels die soms geplet of geroosterd worden. De vlokken kunnen helemaal gaar gekookt zijn (instant havermout) of wat minder gaargestoomd worden. Havermout wordt vaak met melk gegeten als pap en is onderdeel van gemengde ontbijtproducten. In muesli worden havervlokken verwerkt.

Haver verlaagt het LDL-cholesterol. In volkoren granen, zoals volkoren haver, zitten veel vezels en B-vitamines. De consumptie van volkorenproducten hangt samen met een lager risico op hartziekten. Havermout kun je zowel koud als warm eten. Of je het nu warm of koud eet, opwarmt in de magnetron of een pan: havermout is dus gezond en ook nog eens heel lekker, bijvoorbeeld met blauwe bessen of appel en kaneel.

Ook lekker in de yoghurt met wat rozijnen en noten.

 

 

Geïnteresseerd?

Bel gerust voor meer informatie, kennismaking of een afspraak
tel.
 
0318 - 50 20 10
of laat even een berichtje achter.

Klik hier voor het contactformulier.
Download now
Flying screens
File flowplayer-3.2.5.zip
Date 2010-10-01
Size 112 kB
OS all
What's new in 3.2